13 puncte pe care sa le bifati atunci cand creati un continut

Creare continut

Creare continut

Este dovedit faptul ca un ckecklist bine alcatuit va poate ajuta sa evitati repetarea greselilor pe care le-ati facut in trecut sau pe care le-ati observat la altcineva. Totodata, aproximativ 80% din greselile tipice in domeniul crearii de continut pot fi evitate urmand o serie de pasi prestabiliti.

Una dintre cele mai mari probleme ale unui scriitor de continut este aceea ca nu isi poate identifica cu exactitate greselile, chiar daca este constient de existenta acestora.

Pentru inceput, intrebati-va in sinea dumneavoastra daca puteti face diferenta dintre un articol slab din punct de vedere al calitatii continutului si unul reusit. Daca nu puteti vedea greselile altora atunci, cel mai probabil veti trece cu vederea in mod inconstient peste greselile pe care le faceti, dar puteti in acelasi timp omite si lucrurile care va pot aduce mai mult succes si pe care probabil ati vrea sa le refolositi.

Iata o scurta lista pe care sa o puteti folosi atunci cand scrieti si inainte de a publica un articol.

Propozitiile

1) Cuvintele se potrivesc cu contextul

Incercati sa folositi cuvinte care sa se potriveasca cu tema si care sa fie usor intelese de catre cititori. Evitati folosirea cuvintelor din sfera stiintifica.

2) Folositi verbe de miscare

Un continut in care predomina verbele de miscare atrage mai multi cititori decat unul in care sunt folosite decat verbe statice.

3) Cuvintele sunt scrise corect gramatical

Microsoft Word va poate ajuta la acest capitol prin intermediul uneltei care va poate corecta in mod automat greselile de scriere. Nu uitati sa folositi aceasta unealta de fiecare data inainte de a publica ceva pe site-ul dumneavoastra. Chiar daca mai sunt scapari in text, cu cat numarul lor este mai mare cu atat calitatea continutului scade in ochii cititorului.

Paragrafele

4) Imaginile, graficele, si toate celelalte elemente folosite nu trebuie sa incurce cititorul

Incercati sa nu folositi imagini care nu au nicio relevanta pentru tema site-ului sau a articolului scris. In acelasi timp, evitati folosirea fonturilor care obosesc ochii; in aceasta categorie intra si cuvintele pe care doriti sa le puneti in evidenta prin intermediul caracterelor italice, bolduite sau subliniate care nu ar trebui sa existe daca nu sunt cu adevarat necesare.

5) Nu faceti referire la mai mult de doua subiecte intr-un singur paragraf

Folositi paragrafe diferite pentru a face trecerea de la un subiect la altul si pentru a va face continutul mai placut la vedere.

6)” Mult” nu inseamna intotdeauna si “bun”

Limitati-va la strictul necesar atunci cand scrieti si nu incercati sa lungiti propozitiile in incercarea de a ajunge in final la un articol cat mai lung.¬† Cum spune un cunoscut proverb: “Ce e mult, strica!”

7)Puteti rezuma fiecare paragraf intr-o singura propozitie

Dupa ce ati facut un rezumat pentru fiecare paragraf, puneti rezultatele obtinute cap la cap si asigurati-va ca exista o legatura logica intre ele. Daca acest lucru nu se intampla incercati sa schimbati ordinea paragrafelor astfel incat informatia prezentata sa aibe un curs cat mai firesc.

Continut calitativ

8 ) Un articol scris cu pasiune are intotdeauna de castigat

Pasiunea nu trebuie sa va lipseasca in momentul in care scrieti, deoarece acest lucru se va rasfrange asupra felului in care cititorii vor incepe sa va perceapa. Daca dumneavoastra nu scrieti cu placere, atunci nici cititorul nu va va citi articolul cu placere.

9) Continutul scris are un scop bine definit, este usor de inteles si convingator

Aveti nevoie de un scop clar, de un obiectiv care sa va ajute sa evitati eventualele devieri de la subiectul ales.

10) Nu schimbati registrul

Evitati sa ¬†treceti de la “dumneavoastra” la “tu” in aceeasi pagina. Incercati sa folositi acelasi ton pe tot parcursul scrierii si evitati trecerea de la un registru formal la unul informal. Nu faceti glume in cadrul unui articol in care ati folosit¬† un limbaj serios.

11) Structura urmata este una logica

Este util sa va faceti o lista cu punctele pe care doriti sa le atingeti pe parcursul scrierii. Continutul final este de preferat sa fie o combinatie intre o poveste si un manual, intre placut si util.

12) Cereti o a doua parere

Intotdeauna este indicat sa rugati o a doua persoana sa citeasca ce ati scris inainte de a publica ceva. In felul acesta veti avea un feedback care poate ajuta sa aduceti imbunatatiri felului in care scrieti.

13) Continutul intruneste asteptarile cititorului

Este important ca orice articol sau scriere sa aibe o stransa legatura cu titlul astfel incat cititorul sa nu renunte sa citeasca dupa primele randuri din cauza unei nepotriviri intre titlu si cuprins. Titlul trebuie, in acelasi timp sa starneasca interesul cititorului.