Cum aleg un nume de domeniu – reguli

Cum aleg numele de domeniu

Reguli: Cum se alege numele de domeniu potrivit

In foarte multe cazuri, clientul are deja cumparat numele de domeniu.  In anumite conditii, in cazul unui site nou, se poate cere parerea consultantului SEO referitor la alegerea numelui de domeniu.

Mai jos aveti prezentate cele mai importante aspecte de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti numele de domeniu: (more…)

SEO – 6 motive

SEO poate fi adesea vazut ca un lucru dificil si complex de care fiecare companie are nevoie.

Firmele mici cred de obicei ca nu vor avea niciodata beneficii daca vor aloca un buget pentru marketing-ul online.

Pentru a va ajuta sa intelegeti potentialul SEO si pentru a justifica cererea dumneavoastra pentru cresterea cheltuielilor, mai jos gasiti cele mai importante 10 motive pentru a investi in mediul online:

1. Sunt peste doua miliarde de oameni online

Un studiu al Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor a descoperit ca numarul utilizatorilor de internet din intrega lume a depasit cifra de 2 miliarde. Timpul petrecut in fata calculatorului creste luna de luna, iar noile telefoane inteligente (smartphone-urile) si tabletele vor face ca internetul sa fie cel mai folosit mediu de comunicare in orice situatie.

imi trebuie seo? (more…)

Cum poate o linie de cod sa distruga un site?

greseli seoPrinsi de noutatile marketing-ului pe platformele de socializare, foarte multe companii trec cu vederea importanta de a avea o structura SEO puternica a site-ului lor. Cu siguranta ca marketing-ul pe platformele de socializare este important, dar SEO poate atrage trafic calitativ non-stop pe termen lung si foarte lung.

Cand vine vorba de construirea unei strategii SEO, avem nevoie de o structura a site-ului curata si usor de indexat pentru motoarele de cautare.

Daca site-ul nu poate fi accesat de crawlerele motoarelor de cautare sau nu poate fi indexat corespunzator, site-ul a fost construit degeaba, asa cum au fost construite mii de site-uri din online-ul romanesc. In acest caz nedorit nu se mai poate face nimic pentru imbunatatire, ci doar regandire si reconstruire a site-ului. Cei ce vor sa para optimizeri buni va vor recomanda link building-ul (crearea de link-uri din exterior catre site-ul dumneavoastra). Ei bine, puteti crea link-uri de dimineata pana seara fara niciun folos. (more…)

Succesul magazinelor virtuale folosind blogul

Pentru un proprietar de magazin online, un blog poate fi un instrument foarte util pentru atragerea si pastrarea clientilor.

Bloggerii magazinelor virtuale au o munca mai grea de facut decat ce fac majoritatea bloggerilor, in sensul ca ei trebuie sa fuzioneze cele 2 lumi: lumea comertului si lumea blogging-ului.

blog SEOCele 2 lumi sunt foarte diferite, lumea blogurilor fiind foarte personala si casual, interactiva si foarte sociala. Lumea comertului electronic este foarte rationala si profesionala, interesata in a aduce clientul mai aproape de produsele respective in cel mai eficient mod posibil. In timp ce cititorii blogurilor nu sunt obisnuiti sa vada reclama excesiva atunci cand viziteaza un blog, vizitatorii magazinelor virtuale inteleg faptul ca intregul site este dedicat vanzarilor si reclamelor. (more…)

Optimizare site web pentru Google

Optimizare site web on-page

Modul in care o pagina web este scrisa poate influenta motoarele de cautare.

Cum se optimizeaza un site on-page?

Optimizarea continutului paginii

Continutul paginii web este un factor decisiv ce decide pozitia in motoarele de cautare.  Continutul site-ului dumneavoastra  trebuie sa fie ceea ce utilizatorul cauta, lucru extrem de important pentru motoarele de cautare.  Deci, in crearea unui site trebuie sa tineti cont de de crearea  de continut valoros pentru motoarele de cautare si util pentru vizitatori.

Ce inseamna continut optimizat?

Din punctul de vedere al optimizarii pentru motoarele de cautare, un continut bun trebuie creat pentru a satisface  cererile, intrebarile, curiozitatile din nisa respectiva. Ideal ar fi ca acest continut sa fie de foarte buna calitate si sa genereze link-uri naturale catre pagina in care a fost scris.

La fel ca la piata, continutul bun, ce satisface anumite nevoi ale consumatorilor este cel mai vandut (accesat).  Aici, continut nu inseamna numai text. Textul mai poate fi completat  si de un clip video, o imagine, un document.  Un clip video de prezentare a serviciilor ce rezolva dorinta de cunoastere a vizitatorului conteaza foarte mult. (more…)