Are SEO legatura cu securitatea site-ului?

Munca pe care ai depus-o pentru optimizarea site-ului poate fi afectata de hackerii ce compromit securitatea site-urilor incercand sa redirecteze clientii catre site-urile lor.

Un hacker isi poate injecta codul malitios in site-ul tau pentru a fura trafic sau pentru a-l scoate din “concurs”. De obicei, aceste practici ale lor duc la pierderea ranking-ului unui site in Google si de fiecare data cand un utilizator acceseaza paginile afectate , acesta  este anuntat ca site-ul reprezinta un potential pericol.

Hackerii pot instala linkuri malitioase intr-un site, link-uri invizibile pentru utilizator, dar perfect vizibile pentru un motor de cautare. Motoarele sesizeaza aceste link-uri si pot foarte usor penaliza site-ul respectiv.

Fereste-te de vulnerabilitati

Multe site-uri sunt compromise prin intermediul plugin-urilor. Cele mai multe site-uri compromise sunt cele ce au la baza platforme gen Joomla si WordPress. Variantele noi de Joomla si WordPress permit actualizarea automata atat a platformei cat si a pluginurilor.   Aceasta actualizare are atat avantaje cat si dezavantaje. Cu cat un site construit pe WordPress sau Joomla este mai customizat, un update al unui plugin poate strica anumite functionalitati.

Recomandat ar fi site-urile construite de la 0, acestea putand fi mult mai sigure decat cele construite pe platforme gen WordPress si Joomla.

Fii vigilent!

Aloca atentie site-ului si observa daca se comporta ciudat ( pagini care nu se incarca, pagini care se incarca prea greu).
Testeaza regulat site-ul si cauta  brese de securitate.

Google vine in ajutorul nostru, al detinatorilor de site-uri cu o unealta numita Webmaster Tools. Folosind corect aceasta unealta complexa, vei intelege mai bine problemele si punctele forte ale site-ului tau.