Cat costa un site?

pret site webEste bine sa stiti ca pe langa costul site-ului mai sunt 2 costuri minore ce se adauga pretului final la toate companiile de web design.

Primul cost este costul numelui de domeniu. Un domeniu .ro costa aproximativ 40 Euro.

Al doilea cost este cel al gazduirii site-ului. Acest cost este lunar si are o valoare de aproximativ 4 euro/luna pentru un site mic spre mediu, dar in foarte multe cazuri, pachetul de hosting de 4 euro fiind mai mult decat suficient. Cu cat complexitatea site-ului creste cu atat nevoia de resurse la nivel de server este mai mare, deci si pretul platit companiei de hosting creste putin.

Cat costa crearea unui site?

O prezenta pe web simpla si cu un design curat si frumos chiar poate costa sub pretul de 700RON. Majoritatea firmelor de web design isi listeaza preturile pe site, preturi atractive dar fara rost, caci fiecare proiect este diferit de la un caz la altul. O pagina poate fi dorita extrem de complexa si cu foarte multa interactivitate, costul ei fiind mai ridicat decat al unei pagini simple cu text.

Exemplu: o pagina numita “configurator de preț” ce are foarte multe variabile si animatii, pagina menită a estima prețul unui produs, este mult mai complex de realizat decat o pagina de text.

Sunt foarte multe companii ce ofera astfel de servicii la preturi diferite si bineinteles avand rezultate diferite, astfel ca daca alegeti pretul cel mai mare nu aveti garantia ca produsul final este cel mai bun, iar daca alegeti pretul cel mai mic nu inseamna ca ati facut o afacere buna.

Alegand un pret care este extrem de mic si incomparabil cu pretul celorlalte firme nu inseama ca sunteti un om de afaceri care a ales cea mai buna oferta, ci este foarte probabil sa platiti acest pret de 3-4 ori, cautand diversi programatori foarte ieftini, rezultatul final nefiind cel dorit.

Site-ul este oglinda companiei, cu cat el da impresia de simplitate si profesionalism cu atat va atrage mai multi clienti.

Cum aleg? Costul inca este important pentru mine

pret site webDaca se doreste mai mult decat un simplu site, alegeti programatorul care ofera viziune asupra viitorului si a concurentei dumneavoastra.

Stabiliti o intalnire cu fiecare firma inainte de a alege. Astfel veti vedea care dintre ele este cea mai potrivita. Firmele de web design sunt numeroase, iar daca timpul nu va permite, puteti stabili intalniri chiar si online prin programe de chat gen skype sau yahoo messenger.

Cat costa optimizarea SEO?

Costul optimizarii este calculat in functie de multitudinea de cuvinte cheie pentru care site-ul va fi optimizat. Un alt factor important in calcularea pretului este popularitatea termenilor.

 Exemplu: obtinerea rezultatelor in motoarele de cautare pentru cuvantul cheie “haine online” este cu mult mai dificila decat obtinerea rezultatelor pentru “inchirieri atv-uri Sinaia”.

Cat costa introducerea site-ului in motoarele de cautare?

Multi din cei ce spun ca fac SEO au preț pentru acest serviciu. De fapt pretul lui trebuie sa fie 0.

De ce 0?

Dureaza mai putin de 1 minut si rezultatele sunt nesemnificative. Asadar, daca ati ales un optimizer ce are un pret pentru acest lucru cu siguranta ati ales gresit.

Cat dureaza pana Google vede site-ul dupa ce acesta a fost introdus?

Durata este de aproximativ 1 saptamana, timp in care Google vede prima pagina din site. Un optimizer SEO bun poate reduce acest timp in sub 24 de ore pentru indexarea intregului site.