Cele mai importante competente SEO

Competente SEO

Competente SEO

Care sunt competentele pe care practicantii de SEO trebuie sa le detina pentru a avea succes pe piata din ziua de azi? Oare trebuie sa se plafoneze si sa recurga doar la metodele clasice sau isi pot folosi imaginatia pentru a face mai mult de atat?

Un profesionist SEO ar trebui sa aibe curajul de a folosi trucuri din alte tactici de marketing.

Chiar daca lucrati in acest domeniu sau doriti numai sa angajati un profesionist SEO, exista cinci reguli care trebuiesc respectate si care vor fi prezentate in cadrul acestui articol.

1) Marketing cu ajutorul mass-media

Mass-media poate fi unealta perfecta atunci cand vine vorba de generarea de trafic si va poate ajuta sa va formati o clientela fidela.

Pentru a avea mai mult de castigat de pe urma SEO, creati-va un plan de actiune care sa includa folosirea mijloacelor mass-media si puneti-l in aplicare chiar acum. In ziua de azi, acest tip de fuziune intre cele doua domenii este in continua crestere si merita incercat.

2) Structurarea informatiei

Utilizabilitatea site-ului dumneavoastra implica necesitatea acordarii de atentie in ceea ce priveste locul in care decideti sa plasati anumite obiecte in cadrul site-ului. Un alt factor important este informatia pe care o publicati pe respectivul site si cat este aceasta de utila pentru utilizatori si, nu in ultimul rand, usurinta cu care un vizitator poate naviga in cadrul site-ului.

Stapanirea tehnicilor de creare a arhitecturii unui site este unul din cele mai importante aspecte dat fiind faptul ca exista destul de multe cazuri in care acest aspect a fost trecut cu vederea, punandu-se baza doar pe folosirea de cuvinte cheie. Modul de aranjare a folderelor si felul in care diferite elemente sunt etichetate va pot spori sansele de succes in acest domeniu.

3) SEO din punct de vedere tehnic

Credeti ca SEO este decat o tehnica bazata pe cautarea de cuvinte cheie si atat? Ei bine, va inselati.

SEO are rolul de a imbunatati structura unui site atat din punct de verere al paginii in sine, cat si la nivel de server in asa fel incat acesta sa fie gasit cu usurinta de motoarele de cautare, scopul final fiind generarea de trafic catre respectivul site.

Pentru a obtine rezultatele dorite in acest domeniu aveti nevoie de cunostinte de optimizare atat la nivel de pagina cat si la nivel de server.

4) Comercializarea continutului

Continutul este primul factor care atrage vizitatori ceea ce face ca optimizarea lui sa fie una din calitatile unui profesionist SEO. Comercializarea de continut poate fi divizata in doua mari categorii: crearea de continut si distribuirea lui.

O persoana care isi doreste sa lucreze in acest domeniu trebuie sa stapaneasca cu adevarat aceste doua componente ale comercializarii de continut si sa se bazeze in special pe partea de creare.

In calitate de profesionist este datoria dumneavoastra  sa sustineti ideile legate de continut care pot fi valoroase atat pentru motoarele de cautare cat si pentru vizitatori. Competentele de baza precum cautarea cu ajutorul cuvintelor cheie sau distribuirea propriului continut vor fi la indemana dumneavoastra.

5) Crearea de link-uri

In ultimii ani, odata cu dezvoltarea industriei mass-media, oportunitatile de construire de link-uri au crescut semnificativ.

In prezent, exista mijloace traditionale de creare de link-uri cum ar fi bine-cunoscutele directoare, site-urile de PR cu reputatie in domeniu si asa mai departe. Aceste link-uri sunt cunoscute ca fiind permanente,  au viata lunga spre deosebire de alte tipuri de link-uri.

Pentru o persoana care lucreaza in domeniu, stapanirea optimizarii de link-uri atat interne cat si interne reprezinta un “must have”.