Cum aleg un nume de domeniu – reguli

Cum aleg numele de domeniu

Reguli: Cum se alege numele de domeniu potrivit

In foarte multe cazuri, clientul are deja cumparat numele de domeniu.  In anumite conditii, in cazul unui site nou, se poate cere parerea consultantului SEO referitor la alegerea numelui de domeniu.

Mai jos aveti prezentate cele mai importante aspecte de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti numele de domeniu:

Ganditi-va la 5 cuvinte cheie foarte populare pentru afacerea dumneavoastra

Cand incepeti cautarea unui nume de domeniu bun, ajuta sa aveti 5 keyword-uri ce descriu cel mai bine domeniul dumneavoastra de activitate. Avand acesti termeni puteti incepe sa adaugati la ei o serie de sufixe, prefixe, poate chiar numele companiei astfel incat sa iasa un nume de domeniu usor de retinut, dar si bogat datorita keyword-ului ales.

Exemplu: sa presupunem ca firma dumneavoastra ar fi o tipografie si activati in Bucuresti. Cel mai bun nume de domeniu ar fi tipografiebucuresti.ro ce presupun ca deja este cumparat. Acest lucru nu este o problema, cu siguranta exista alti termeni legati de tipografia dumneavoastra ce pot fi integrati in numele de domeniu.

O alta idee ar fi: daca firma dumneavoastra se numeste Marna, atunci un nume bun de domeniu ar fi tipografiamarna.ro, sau tipografia-marna.ro

Numele dumneavoastra sa fie unic, sa nu fie confundabil

Luand un nume de domeniu ce se confunda cu cel al unui site popular poate insemna un dezastru.  Pot aparea conflicte intre dumneavoastra si firma respectiva.

Alegeti domeniul cu extensia .ro

Daca afacerea dumneavoastra se desfasoara in Romania, alegeti ca extensie a domeniului .ro  si daca este posibil, firma de hosting sa se afle tot in Romania. Aceste lucruri conteaza, dar nu sunt definitorii in momentul scrierii acestui articol. Cu timpul, extensia domeniului va conta din ce in ce mai mult.

Asigurati-va ca este usor de memorat

Cu siguranta nu va doriti sa fiti compania cu un nume de domeniu foarte greu de tinut minte. Daca din nefericire ar fi asa, se poate ca cineva sa povesteasca unui prieten despre un site al carui nume nu si-l poate aduce aminte, sau mai grav, reclama la radio si tv neavand niciun rezultat datorita numelui de domeniu imposibil de tinut minte.

Asigurati-va ca este usor de scris

Riscati sa pierdeti o buna parte din branding daca numele de domeniu necesita atentie pentru a il scrie corect din cauza ortografiei, sau a lungimii cuvintelor, sau din cauza cuvintelor greu de memorat.

Pastrati un nume de domeniu cat mai scurt posibil

Numele de domeniu scrute sunt usor de scris si usor de tinut minte. El mai ajuta si la crearea url-urilor de mai buna calitate in site si bineinteles arata mult mai bine pe cartile de vizita si este mai usor de pronuntat si tinut minte in cazul promovarii radio sau tv.

Evitati folosirea cratimelor in exces sau a numerelor

Atat cratimele cat si numerele fac numele de domeniu mai greu de retinut.