De ce este important SEO pentru afaceri locale?

Ce legatura are SEO cu afacerile mai mici, locale?

Totul tinde sa devina local. Atunci cand cauti pe Google o firma dintr-un anumit domeniu, vei gasi firmele mai apropiate de tine.

Incredibil sau nu, in continuare vom vedea cum o firma de talie internationala devine in cautarile Google  firma locala.

In tarile foarte dezvoltate cand cauti “Mc’Donalds” in Google iti sunt afisate cele mai apropiate restaurante Mc’Donalds de pozitia ta.

In Romania nu va mai dura foarte mult timp pana vor fi introduse pe harta toate restaurantele Mc’Donalds din toata Romania, in momentul scrierii acestui articol aflandu-se pe harta doar restaurantele din Bucuresti.

Ce va urma in viitorul apropiat? Cand un utilizator din Ploiesti va cauta Mc’Donalds ii vor fi afisate restaurantele din Ploiesti.

Cand un utilizator va cauta “restaurante Ploiesti” primele pozitii vor fi ocupate de site-uri foarte bine optimizate si relevante pentru utilizatori.

Cum poate imbunatati SEO afacerea mea locala?

Exemplu de cautare in Google:

“restaurant Ploiesti”

Cel ce cauta acest termen este clar interesat de serviciile unui restaurant, scopul cautarii nefiind doar informativ. Restaurantul ce ocupa prima pozitie in Google este clar avantajat, 90% din utilizatorii ce cauta acest termen vor sfarsi ajungand pe primul site iesit in cale.

Pe o scara de la 1 la 10, cat de “seo” este afacerea ta locala?