Greseli de SEO

Greseli de SEO des intalnite la diverse firme SEO ce mizeaza doar pe construirea de link-uri din exterior catre site-ul ce il promoveaza

greseli-seoLink building-ul nu a fost niciodata pana acum o adevarata provocare. Construirea de link-uri din exterior catre site-ul promovat intotdeauna a functionat. Astazi insa, aceasta tehnica a devenit contradictorie.

- ai nevoie de link-uri din exterior catre site-ul tau pentru a avea succes in motoarele de cautare

- frica de link-uri gresite ce pot pune site-ul intr-o situatie neplacuta – penalizare din partea lui Google

Pentru a mentine aceasta tehnica de SEO si pentru a o face folositoare si benefica site-ului trebuiesc identificate si neutralizate link-urile ce ar putea dauna.

Gaseste si neutralizeaza link-urile de proasta calitate ce ar putea sa distruga sansa de a ocupa primele pozitii in motorul de cautare

Backlink-uri din pagini ce au sute de link-uri catre exterior

Cand o pagina web ofera link-uri catre sute si mii de alte site-uri/pagini, valoarea link-urilor respective scade. Cu cat sunt mai multe cu atat sunt mai suspicioase.

Link-uri ce vin de la pagini cu acelasi IP (sau ip-ul face parte din aceeasi clasa C)

Multe linkuri ce vin din site-uri cu aceeasi adresa IP inseamna de obicei link-uri obtinute din Retele de Link-uri special create pentru SEO. Aceste tipuri de link-uri cu siguranta vor ridica suspiciuni si incalca termenii motoarelor de cautare.

Ancore super optimizate, cu acelasi text obsesiv si fara diversitate

Google sesizeaza ancorele optimizate special. Asigura-te ca backlink-urile catre site-ul tau au o varietate naturala de text (ca text sa aiba numele bradului, cuvintele cheie in diverse variatii, url direct fara cuvant cheie, etc).

Link-uri in tot site-ul

Un numar mare de link-uri plasat in site-uri pe toate paginile acestora informeaza Google ca acel link poate fi platit. Cu cat mai putine backlink-uri din tot site-ul cu atat mai bine.

Link-uri din pagini neindexate de Google

Cand un site nu este indexat de motoarele de cautare, este posibil ca el sa fi fost banat pentru incalcarea politicilor motorului de cautare. Avand link-uri din astfel de site-uri ridica un semn de intrebare asupra calitatii site-ului ce se incearca a fi promovat.

Ca sfat, stati cat mai departe de pagini web banate si domenii inexistente in Google atunci cand se face o cautare despre ele.

Evitati linkurile din pagini ce par suspicioase sau slabe calitativ

Evitati site-urile ce ofera posibilitatea rapida de a adauga un link, fara a fi verificat continutul site-ului sau moderarea site-urilor introduse. Ele de obicei sunt directoare de link-uri, sau directoare de articole foarte slab calitative. Evitati postarea de link-uri pe site-uri fara valoare, sau site-uri ce par a nu rezista foarte mult in piata.