Cum sa iti optimizezi site-ul pentru motoarele de cautare in functie de limba sau de tara?

Seo pentru limbi diferite

Seo pentru limbi diferite

Cand vine vorba de targhetarea motoarelor de cautare pentru a atinge pietele internationale este nevoie de ceva iesit din comun. In momentul in care orizonturile incep sa ni se largeasca formam in mod automat legaturi cu persoane care nu numai ca vorbesc alte limbi, dar care aduc cu sine, in acelasi timp, o serie de diferente culturale in ceea ce priveste asteptarile lor legate de relatiile de afaceri online.

Pentru a intruni cerintele clientilor internationali exista doua modalitati de abordare. Prima consta in axarea pe limba, in timp ce cea de-a doua recomanda lansarea afacerilor pe pietele tarilor care au principii asemanatoare cu cele ale tarii-mama.

 Optimizarea in functie de limba

In timp ce gasirea si folosirea cuvintelor potrivite este cheia comunicarii la nivel international, strategiile SEO pe care le aveti la indemana nu vor varia de la o limba la alta. Dar, retineti faptul ca in momentul in care schimbati limba, va adresati in mod automat motoarelor de cautare create pentru vorbitorii acelei limbi; de aceea este nevoie de timp pentru a vedea care sunt motoarele pentru care trebuie sa va optimizati site-ul.

Optimizarea in functie de limba are avantajul de a va oferi o gama larga de posibilitati de atragere a noilor clienti. De exemplu, daca pagina dumneavoastra are continutul tradus si in franceza, odata cu clientii din Franta, aveti sansa sa atrageti si clienti din Europa de Vest, cum ar fi Luxembourg; iar daca alegeti spaniola, veti atrage si o mare parte din America de Sud.

Folosirea mai multor limbi in strategia dumneavoastra de optimizare a site-ului cu ajutorul SEO poate fi o optiune profitabila si, in acelasi timp, eficienta. Va puteti concentra atentia pe gasirea celor mai bune cuvinte cheie care pot sa nu fie echivalentele directe ale celor din limba nativa.

Pe de alta parte, este posibil sa nu doriti sa va optimizati pagina in functie de limba in cazul in care doriti sa va promovati afacerea doar in anumite tari. Spre exemplu, Olanda poate fi una din pietele vizate de afacerea dumneavoastra, in timp ce in Grecia aceeasi afacere poate sa nu fie bine plasata (bine vazuta).

In cazul in care doriti sa vindeti accesorii de dama din piele de cea mai buna calitate, cum ar fi posetele, clientii din Statele Unite ale Americii se vor astepta sa gaseasca genti, pe cand cei din Marea Britanie vor dori sa gaseasca portofele in care sa poata tine monezi. Din acest motiv va trebui sa luati in considerare faptul ca anumite limbi pot crea probleme de comunicare intre dumneavoastra si clienti, ceea ce va duce la nemultumirea celor din urma.

Optimizarea in functie de tara

Aceasta mai este cunoscuta si sub numele de targhetare geografica. Desi acest gen de targhetare SEO poate parea, la prima vedere, descurajatoare, faptul ca este mult mai concreta o poate transforma intr-o strategie de marketing mult mai eficienta. Asadar, folositi targhetarea geografica pentru a va promova si livra continutul online catre pietele care prezinta interes pentru dumneavoastra, fara a va mai face griji in privinta pietelor care nu prezinta potential.

Un continut corect targhetat geografic va poate ajuta sa reduceti semnificativ numarul de vizitatori care nu gasesc pe pagina dumneavoastra ceea ce ii intereseaza si apase pe butonul „inapoi”. Numarul total de vizitatori nu va fi neaparat in crestere, dar veti avea mai multe sanse ca cei care intra sa si cumpere.

Exista si situatii in care un continut geo-targhetat este util, dar nu poate indeplini nevoile tuturor afacerilor. Vizitatotii vor vedea acest tip de continut doar in cazul in care vor opta pentru o cautare locala. Retineti si faptul ca marcarea unui continut ca fiind relevant pentru o anume tara presupune ca potentialii clienti vorbitori ai acelei limbi care se afla intr-o alta tara nu vor avea posibilitatea de a-l vedea.

Este, de asemenea, bine de luat in calcul si faptul ca exista tari care au mai multe limbi oficiale, cum ar fi Elvetia, ceea ce inseamna ca daca alegeti aceasta tara ca piata pentru serviciile dumneavoastra si aveti continutul scris doar in germana exista posibilitatea sa pierdeti aproximativ o treime din populatia tarii, si anume vorbitorii de italiana sau franceza.

Incercati sa cunoasteti pietele

Factorul cel mai important in luarea unei decizii este reprezentat de nevoile potentialilor dumneavoastra clienti la nivel international. Iar, combinand SEO cu o limba care este in acelasi timp lipsita de greseli si poate fi citita usor de catre vizitatorii straini poate constitui o provocare, dar in acelasi timp, daca sunt imbinate armonios va vor ajuta sa va transformati afacerea din una locala in una nationala sau chiar globala.