Optimizare site web pentru Google

Optimizare site web on-page

Modul in care o pagina web este scrisa poate influenta motoarele de cautare.

Cum se optimizeaza un site on-page?

Optimizarea continutului paginii

Continutul paginii web este un factor decisiv ce decide pozitia in motoarele de cautare.  Continutul site-ului dumneavoastra  trebuie sa fie ceea ce utilizatorul cauta, lucru extrem de important pentru motoarele de cautare.  Deci, in crearea unui site trebuie sa tineti cont de de crearea  de continut valoros pentru motoarele de cautare si util pentru vizitatori.

Ce inseamna continut optimizat?

Din punctul de vedere al optimizarii pentru motoarele de cautare, un continut bun trebuie creat pentru a satisface  cererile, intrebarile, curiozitatile din nisa respectiva. Ideal ar fi ca acest continut sa fie de foarte buna calitate si sa genereze link-uri naturale catre pagina in care a fost scris.

La fel ca la piata, continutul bun, ce satisface anumite nevoi ale consumatorilor este cel mai vandut (accesat).  Aici, continut nu inseamna numai text. Textul mai poate fi completat  si de un clip video, o imagine, un document.  Un clip video de prezentare a serviciilor ce rezolva dorinta de cunoastere a vizitatorului conteaza foarte mult.

Fie ca vindeti un soft, sau anumite servicii putin mai complexe, un clip video  prin sunet si imagine poate arata direct si foarte rapid vizitatorului utilitatea si calitatea produsului / serviciilor.

Continutul de calitate trebuie sa fie accesibil lui Google

Din punct de vedere al motoarelor de cautare nu exista diferenta intre continut bun si continut  prost daca  ambele nu pot fi accesate de utilizatori decat dupa o logare pe site.

O metoda  gresita si  foarte des intalnita este aducerea continutului in pagina  folosind Ajax. Astfel motoarele de cautare trebuiesc instruite pentru a citi rezultatul acestor script-uri, de multe ori compania incercand in zadar sa creeze continut de calitate si unic pentru vizitatorii site-ului, continut invizibil pentru motoarele de cautare, deci invizibil si pentru potentialii clienti ce ar putea veni din Google.

Aici poate interveni un SEO optimizer ce are cunostinte vaste de programare si poate rezolva acest tip de probleme pentru ca munca depusa sa nu se transforme in pierdere de timp si de alte tipuri de resurse.

Optimizare pagina web

Exemplu de optimizare “perfecta” a unei pagini dintr-un site pentru cuvintele cheie “cabinet stomatologic Bucuresti”:

optimizare site pentru motoarele de cautare

Tag-ul title

Acest tag este al doilea factor ca importanta dupa continutul paginii.

URL-ul paginii / site-ului

Exemplu de structura in cazul in care se doreste optimizarea unei pagini din site-ul web si nu a primei pagini:

http://www.rkdent.ro/cabinet-stomatologic-bucuresti.html

Exemplu de url neoptimizat:

http://www.rkdent.ro/index.php?id=23

Grupul “index.php?id=23″ nu ne spune nimic despre ceea ce contine pagina si nu contine nimic din ceea ce potentialul client ar cauta  ca informatie.

Structura url-ului este foarte importanta, dand o relevanta asupra a ce contine pagina respectiva.