17 Metode de promovare firma

Care este cea mai buna si usoara cale pentru a promova o companie?

Metode promovare firma

17 metode de promovare a unei companii

Cum puteti face reclama firmei la preturi accesibile?

Promovand o firma este o provocare. Chiar daca firma este noua pe piata sau este activa de foarte multi ani, strategiile prezentate mai jos vor ajuta compania sa gaseasca noi clienti fara cheltuieli fabuloase.

1. Construiti planul de atac

Definiti care sunt potentialii clienti ai firmei si incercati sa gasiti cea mai buna cale de a ajunge la ei. Sunt ei barbati, sau femei, directori de firma sau mecanici? Unde pot fi gasiti? Stau pe Facebook, sau pe Twitter? Cauta ei  pe Google produsele pe care firma dumneavoastra le ofera?

Raspunsurile unor astfel de intrebari trebuie sa fie consultate inainte de a concepe tactica de marketing pe care compania o va desfasura.

2. Nu aveti un site web? Contactati o companie de web design si construiti unul!

Alegeti cu grija o firma  de web design si construiti un site.

Atentie, site-ul sa nu fie construit in Flash, sa nu fie plin de animatii, iar designul trebuie sa fie curat. Designul sa nu fie opulent, el trebuie  construit in asa fel incat sa scoata in evidenta produsele, nu background-ul sau animatiile nefolositoare ce distrag atentia de la produsele si serviciile companiei.

3. Adaugati firma pe harta Google

Listati firma pe Google Maps ca si companie locala

4. Construiti un profil de Facebook, Twitter, Google+ si LinkedIn

Asigurati-va ca in aceste site-uri de socializare profilul dumneavoastra are o descriere consistenta ce contine si cuvinte cheie si un link catre site-ul dumneavoastra.

Cautati conversatii si grupuri despre tipul de servicii sau produse pe care le oferiti si participati la dialog. Atentie, evitati spam-ul, nu vorbiti doar despre ofertele pe care le aveti.

5. Carti de vizita

Daca sunteti la inceput asigurati-va ca aveti carti de vizita, foi ce au in antet numele firmei si plicuri tiparite cu detaliile firmei. Aceste detalii lasa impresia potentialilor clienti ca sunteti un profesionist ce isi ia afacerea in serios. Asigurati-va ca nu ati uitat sa mentionati si adresa site-ului pe aceste hârtii.

6. Dati cartile de vizita tuturor celor care va pot ajuta sa gasesti clienti

Oferiti carti de vizita potentialilor clienti si prietenilor.

7. Cautati site-urile pe care potentialii clienti intra de obicei

Daca stiti ca audienta dumneavoastra are anumite preferinte in materie de site-uri, daca stiti ca cei ce au nevoie de produsele dumneavoastra frecventeaza un anumit site luati legatura cu administratorul site-ului pentru a posta o reclama acolo.

8. Aratati ceva deosebit

Cautati un lucru deosebit sau amuzant ce are legatura cu domeniul firmei si postati-l pe blogul firmei.

9. Scrieti articole referitoare la tehnologii de top sau ultimele noutati despre domeniul in care activati

Trimiteti aceste articole ziarelor, revistelor si site-urilor de acelasi profil cu al dumneavoastra ce accepta postari de la experti. Fiti sigur ca numele , firma si numarul de telefon au fost introduse la finalul articolului.

Adaugati la portofoliu articolele acceptate, atat online cat si printate. Ele pot fi afisate la prezentarea companiei in cautarea de potentiali clienti.

10. Faceti cunostinta cu cei ce presteaza aceleasi servicii ca si dumneavoastra.

Asa, ei vor sti ca sunteti disponibil atunci cand au prea multe proiecte. NU incercati sa le furati clientii, aceste lucruri se vor afla si reputatia dumneavoastra va avea de suferit.

11. Oferiti-va sa fiti speaker

Participati la conferintele din industrie, din librarii, sau din organizatii de voluntariat. Astfel veti beneficia de recunoastere ca si expert in domeniu, reputatie si publicitate.

12. Postati video-uri pe Youtube

Youtube, chiar daca este un site ce are doar continut video, a devenit si motor de cautare. Zilnic foarte multi dintre noi cautam video informatii si video tutoriale pe Youtube.

13. Publicitate pe masina

Postati  un banner publicitar cu un look profesionist pe masina dumneavoastra. Daca nu doriti sa lipiti abtibilduri pe masina cautati o metoda magnetica de a atasa bannerul publicitar.

14. Folositi-va de alte persoane pentru a vinde serviciile dumneavoastra

In loc sa vindeti doar dumneavoastra produsele, cautati colaboratori, revanzatori ce pot incasa un comision din vanzari.

15. Cautati firme asemanatoare ca profil

Cautati si intrati in contact cu alte firme ce au ca target acelasi gen de client, dar comercializeaza produse sau servicii diferite de ale dumneavoastra.

16. Creati un concurs

Premiul concursului sa fie un produs sau un serviciu oferit de compania dumneavoastra, nu bani. Cei ce nu vor castiga si vor avea pe viitor nevoie de acest gen de produse, ei stiu unde sa caute prima data.

17. Incercati reclamele in motoarele de cautare gen Google Adwords

Sfatuiti-va cu un SEO ce stapaneste bine astfel de reclame, altfel riscati sa pierdeti banii degeaba.