Reputatia online a firmei

Reputatia online a unei firme este foarte importanta.  De curand s-a intamplat ca in Romania un lant de magazine (nu alimentare) sa aiba probleme intr-o locatie dintr-un mare oras. Respectiva stire a aparut in majoritatea ziarelor online locale.

Care ar fi problema?

In momentul scrierii acestui articol, la o simpla cautare pe Google dupa brandul acelei companii, primul rezultat este site-ul firmei, iar urmatoarele rezultate sunt plangerile agajatilor pe site-urile ziarelor locale.

Comentariile online negative strica reputatia firmei! Marele dezavantaj este ca in meniul online, articolele raman luni de zile, poate chiar ani, timp suficient ca succesul afacerii sa fie grav afectat.

De ce numai comentarii negative? De ce nu si pozitive?

Comentariile negative fac parte din afacere. Trist este faptul ca majoritatea clientilor tai nu vor aloca timp pentru a scrie comentarii pozitive daca ei au avut o experienta placuta, ci o vor face doar daca au ceva negativ de reclamat.

Folosirea SEO pentru a inlatura comentariile negative

Intamplator cunosc foarte bine compania de care am mentionat mai devreme. Articolele din ziare negative ce ies la cautarile dupa brand-ul respectiv afecteaza grav rating-ul firmei, atat online cat si offline, chiar daca plangerile respective sunt false si nefondate.

Pasii folositi pentru a indeparta acele articole negative pot fi:

  1. rugarea ziarelor respective sa inlature stirea (lucru ideal, dar de cele mai multe ori nu vor sterge astfel de stiri considerate interesante de cititori)
  2. folosirea site-urilor externe pentru a acapara prima pagina din Google  si a indeparta rezultatele negative din cautarile organice. Scopul este inlaturarea din prima pagina a rezultatelor negative, pana spre paginile 2 sau 3 ale motorului de cautare, acolo unde nimeni nu mai ajunge.

A venit momentul redarii unui exemplu concret de reputatie online stricata.

Nume firma: Romarg

Scrieti in Google acest nume de firma. Alaturi de site-ul companiei veti gasi si alte site-uri in rezultate ce nu fac cinste companiei: “Romarg sunt idioti?”, “ROMARG servicii de rahat”, “Romarg – lipsa totala de flexibilitate”, “Romarg renunta la servicii de calitate”,  si exemplele pot continua.

Firma este cea mai mare in domeniul ei din Romania. Ei au construit brandul, mai au nevoie de mentinut si reparat, pasi inexisteti din pacate.

Construieste, monitorizeaza, repara SEO