SEO – 6 motive

SEO poate fi adesea vazut ca un lucru dificil si complex de care fiecare companie are nevoie.

Firmele mici cred de obicei ca nu vor avea niciodata beneficii daca vor aloca un buget pentru marketing-ul online.

Pentru a va ajuta sa intelegeti potentialul SEO si pentru a justifica cererea dumneavoastra pentru cresterea cheltuielilor, mai jos gasiti cele mai importante 10 motive pentru a investi in mediul online:

1. Sunt peste doua miliarde de oameni online

Un studiu al Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor a descoperit ca numarul utilizatorilor de internet din intrega lume a depasit cifra de 2 miliarde. Timpul petrecut in fata calculatorului creste luna de luna, iar noile telefoane inteligente (smartphone-urile) si tabletele vor face ca internetul sa fie cel mai folosit mediu de comunicare in orice situatie.

imi trebuie seo?

In anul 2010 s-au inregistrat peste 300 de milioane de utilizatori noi ce acceseaza internetul pentru prima data. Estimarea pentru anul 2015 este uluitoare, peste 3 miliarde de oameni din intreaga lume vor fi online.

2. 47% dintre familiile din Romania au acces la internet

In 2011 s-au inregistrat 10 milioane de romani ce folosesc  internetul, o crestere cu 3 milioane fata de anul precedent.

Un raport Eurostat poate fi gasit aici.

3. 94% din online o reprezinta cautarea pe motoarele de cautare

Oamenii petrec o mare parte din timp online, iar daca 94% din ei folosesc motoarele de cautare pentru cautarea de informatii si produse site-ul optimizat al unei companii poate oferi potentialului client informatia si produsele de care el are nevoie.

4. Google domina TOT

Desi ar trebui ca site-ul sa fie bine optimizat pentru toate motoarele de cautare, este normal ca atentia maxima se indreapta spre Google.

Google detine peste 92% din traficul pe care motoarele de cautare il genereaza dupa care urmeaza Bing cu 3%.

5. Clientii dau click pe primele rezultate

Daca piața dumneavoastră este de nișă, sunteti deja un potential ocupant al primei pagini de rezultate Google pentru cuvinte cheie importante.

Acest lucru va poate da impresia ca nu merita a investi in SEO, ca nu merita a investi in a ocupa un loc in primele 3 rezultate ale cautarilor. Impresia este falsa, studiile aratand ca site-urile din top 3 au o rata de click-uri mai mare de 60%, deci, cu cat site-ul este mai sus, cu atat sansa ca un utilizator sa intre pe site este mai mare.

6.Viitorul il reprezinta internetul mobil, smartphone-urile.

Pentru a targeta utilizatorii ce se afla in miscare, ati putea  afisa reclama pe autobuze si in ziare. O alta idee pentru viitor ar fi construirea unui plan de a viza utilizatorii de internet mobil.

In Marea Britanie 40% din companii folosesc retelele de socializare Facebook si Twitter pentru a atrage noi clienti si pentru a comunica cu clientii actuali.  Asadar, un site bine construit din punct de vedere al SEO si un marketing bine gandit in retelele de socializare pot constitui o reteta de succes pentru afacerea dumneavoastra.