SEO = Marketing. Stiati asta?

Importanta SEO in Marketing

In ziua de azi, SEO are ca scop atragerea clientilor, de aici si ideea ca SEO este o strategie de marketing ravnita in special de companiile care doresc sa iasa in fata.

E timpul sa avansam! Inca va mai lasati coplesiti de listele interminabile de cuvinte cheie cu care va luptati pentru a ocupa un loc fruntas in topul motoarelor de cautare? Daca da, a venit momentul sa renuntati la practicile din anii 2005 si sa va updatati.

Optimizarea moderna este adaptabila si este in permanenta in pas cu inovatiile aduse de catre motoarele de cautare.  De aceea, o investitie in SEO trebuie privita ca pe o investitie in marketing care se va dovedi profitabila in timp.  Serviciie de optimizare a site-urilor web functioneaza concomitent cu schimbarile ce apar in domeniul motoarelor de cautare ceea ce inseamna ca SEO nu va disparea niciodata, ci va fi in permanenta miscare pentru a putea oferi clientilor sai servicii de cea mai buna calitate.

Un site optimizat continuu va fi intotdeauna profitabil. Chiar daca motoarele de cautare precum Google isi schimba politica de confidentialitate si restrictioneaza accesul la cuvintele pe care utilizatorii logati le folosesc in cautarile lor, modifica felul in care evalueaza un link sau ridica standardele in ceea ce priveste calitatea continuturilor, asta nu inseamna ca SEO nu isi mai are rostul pe piata, ci inseamna ca rezultatele vor fi din ce in ce mai greu de obtinut de catre neprofesionisti. Pentru companiile care folosesc in mod continuu servicii de optimizare pentru a-si imbunatati site-urile, nimic nu poate fi mai aproape de eficienta strategiilor de marketing decat SEO.

Pentru rezultate mai bune este indicata folosirea SEO chiar si pe partea tehnica, deoarece motoarele de cautare nu functioneaza perfect in indexarea continutului  in momentul de fata (de exemplu motoarele de cautare inca au probleme in indexarea site-urilor construite pe tehnologia Flash.

SEO merita toata atentia proprietarilor de site-uri indiferent de domeniul de activitate pe care il au.

Nu va lasati pacaliti, SEO va poate aduce multe beneficii de care trebuie sa profitati si pe care le puteti observa cu usurinta daca va folositi imaginatia. Acest domeniu nu este o stiinta exacta; nu are un set de reguli stricte de la care nu este permisa nicio abatere. SEO este o imbinare armonioasa intre stiinta si arta deoarece va permite sa apelati la artificii pentru a-i vedea adevarata frumusete. Incercati sa iesiti din cotidian si luati in considerare indemnul englezesc: fiti originali! (“think outside the box!” ).

Optimizarea se face per ansamblu. Orice site care doreste sa iasa in evidenta are nevoie de o optimizare completa pentru a obtine performantele dorite atat in ceea ce priveste cerintele clientilor cat si indeplinirea scopurilor brandului promovat. Ceea ce inseamna ca niciun aspect legat de relatiile cu clientii, cu investitorii sau resursele umane nu trebuiesc pierdute din vedere.

In concluzie, obisnuiti-va cu ideea ca SEO este mai mult decat o simpla unealta pentru optimizarea site-ului dumneavoastra. SEO este o strategie de marketing pe termen lung de care cu totii avem nevoie.