Site-ul tau are continut de calitate?

Continutul este important. Genereaza incredere

Dupa cum probabil stiti, unul din rolurile importante ale crearii de continut este cresterea increderii si consolidarea relatiei dintre afacere si potentialii clienti.
Oamenii cumpara de la oameni pe care-i cunosc si in care au incredere. Crearea de continut nu este un lucru nou. Afacerile mici si mijlocii au descoperit aceasta nisa de promovare si o folosesc pentru a fi cu un pas inaintea concurentei pe aceasta zona.In acest caz particular, continutul nu este creat special pentru a vinde un produs sau serviciu, ci pentru a oferi incredere potentialilor cumparatori.

Unul dintre marile avantaje pe care afacerile mici le au fata de firmele mari este atentia. Cu firmele mici se pot crea relatii mai personale, lucru foarte greu de obtinut in cazul firmelor mari.

Nu-ti publica continutul important in alte site-uri sau in directoare de continut

Pastreaza continutul de calitate pentru site-ul tau. Foloseste Facebook pentru a promova noul continut.

Inainte de a crea continutul gandeste-te unde este cel mai bine sa-l pozitionezi si cum vor ajunge potentialii clienti interesati la el.

Exista directoare de continut ce pot fi folosite la promovarea unui site. Nu sunt impotriva lor, dar cred ca munca de calitate, continutul valoros trebuie sa fie pe site-urile pe care le controlam sau detinem.

Ajuta clientul

Dupa cum am mai spus, scopul crearii de continut este acela de a dezvolta o relatie solida intre firma si client. Una dintre cele mai bune cai de a inspira incredere este oferind informatii clare, transparente si sincere.

Continutul isi atinge target-ul cand este creat din dorinta de a ajuta. Daca este creat continut  avand in minte ideea de a promova caracteristicile unui produs, se schimba scopul. Utilizatorul isi va da seama ca este un articol de promovare si reclama, nu de suport si informare.

Descopera nevoile clientului si scrie rezolvari ale acestora. Utilizatorii vor tine minte unde pot gasi informatii folositoare si vei fi primul la care se gandeste cand trebuie sa cumpere ceva din acel sector de activitate.

Descopera si scrie ce utilizatorii doresc sa cunoasca, nu ce vrei tu sa scrii

Continutul are un impact major daca inca de la inceput intelegi un lucru: ajutorul pe care vrei sa-l oferi nu-i pentru tine, ci pentru vizitatori.