SEO – tehnica de link building

Update algoritm Google de ultim moment. Acest update are un impact serios asupra a ceea ce inseamna astazi link building-ul.  Google este updatat in permanenta, doar ca din cand in cand se fac update-uri majore.

Pentru a avea si un feedback de la utilizatori, Google pune la dispozitie  formulare in care pot fi semnalate site-uri care au trecut de noile bariere. Exemplu:  http://bit.ly/penguinspamreport

Din ce in ce mai mult era blackhat-ului apune si doar cei ce investesc cu adevarat vor avea parte de o pozitie buna in motoarele de cautare. Sita folosita de Google este din ce in ce mai deasa.

Acest update are rolul de a arata proprietarilor de site-uri ca numarul de link-uri catre site-ul lor nu mai conteaza asa de mult. Acum se pune accent doar pe calitatea link-urilor.

Daca proprietarii de site-uri incearca sa se joace prea mult cu link building-ul pentru a obtine o pozitie mai buna in motoarele de cautare, site-ul lor poate fi penalizat serios.

Atunci cand creem un link catre site-ul nostru trebuie sa ne intrebam daca este un link calitativ sau nu.

Puteti spune ca  “Link calitativ” este un termen subiectiv. Adica un link pe care eu il consider calitativ, poate fi considerat nu suficient de calitativ de alta persoana sau motor de cautare.

Relevanta link-ului

Este important ca link-ul primit sa fie relevant pentru site-ul pe care este postat, sa fie in aceeasi nisa. Adica pe un site ce contine informatii despre ‘constructii lemn’, un link catre un site cu ‘cresterea parului’ nu are relevanta.

Cele mai bune link-uri sunt acelea care trimit trafic targetat catre site-ul dumneavoastra, aducand pe site atat clienti interesanti cat si valoare in ochii motoarelor de cautare.

Exemplu de link-uri valoroase: daca aveti un pet shop online este foarte bine daca obtineti link-uri din blogurile dedicate animalelor de companie.

Un link bun dintr-un site din exterior trebuie sa fie inconjurat de tipul corect de continut.  Continutul din jurul acelui link si din respectiva pagina este analizat. Daca acest continut este relevant si din el se trimite link catre site-ul promovat, atunci acel link va fi unul de calitate. Altfel, munca poate fi in zadar.

In aceasta discutie despre relevanta link-ului putem include si autoritatea site-ului de unde trimitem link-ul. Daca respectivele site-uri sunt site-uri de marketing ale firmelor de SEO, calitatea scade. Daca site-urile sunt de nisa si au un istoric bun, calitatea link-ului este superioara.